Hvad er du værd ?


Kan det betale sig

 

– et udtryk mange ofte spørger sig selv om.
Politikere gør det, erhvervsledere, du og jeg gør det. Det kunne være et projekt hvor politikeren eller den administrerende direktør regner ud om der er profit enten på kort eller lang sigt.
Vi kender det fra bilkøb, kan det betale sig at skifte den nuværende bil ud, bliver vedligeholds udgifterne for store med dan gamle brugte bil kontra en ny.
Overvejer vi at købe stort ind fra det nylige opslåede tilbud fra det lokale indkøbscenter, kan vi nå at spise det inden udløbsdato.

Så hvad er du værd, hvad kan betale sig for dig ?

Jeg kender det som behandler på Tandprotese Klinikken hvor jeg kan høre kunder sige til mig “kan det betale sig” eller “det er for meget at ofre med min alder”. Jeg kan ikke lade være med at rådgive mine kunder som om det var mig selv der skulle have tandprotese.

Ville jeg nøjes, ville jeg være begrænset til kun at tygge nem og blød mad?

Nej vel? Bevares, ikke alle er født med en spækket tegnebog og alle har ikke råd til de optimale behandlinger og i de tilfælde skal vi selvfølgelig også hjælpe efter bedste evne.

Men jeg tænker, at alle de kunder som kommer til mig og får lavet en optimal behandling og bagefter fortæller til til mig:  “bare jeg dog havde fået det lavet for mange år siden”

Det er jo det som det handler om. Ofte sparer kunderne den ekstra glæde og livskvalitet væk.

 

Lad os tage den unge kunde. Der er familierejser, hus eller lejlighed måske en bil. Der er mange udgifter og det skal gå op i en højere enhed. Der spørger jeg ofte kunden når vi skal gøre fordele og ulemper op – “hvor vigtig er det for dig at tandprotesen sidder fast når du skal spise, grine, kysse, tale og synge” Tænk på, at du spiser morgenmad, frokost og aftensmad + alt det løse og mange snakker jo i et væk 🙂 Nogle er så heldige at være i et forhold eller ægteskab og skal engang imellem kysse. Hvor vigtig er det for dig at tænderne sidder fast og at du har et pænt smil.
Tandprotese holder ofte i mange år, implantater endnu længere, måske resten af livet. Måske skulle man springe en ferie over, vælge en mindre bil eller spare op. Det er det valg man skal gøre op med síg selv.

 

Den ældre kunde siger måske. “det kan ikke betale sig jeg dør alligevel snart” eller “i min alder, jeg skal jo ikke ud og score”
Det kan godt være at man kun får glæde af tandproteserne i få år. Men jeg ville selv, om jeg så kun havde 1 år tilbage at leve i, tygge min mad optimalt og værdigt.

Vil vi ikke alle gerne både høre, se, tale, smile og bevæge os på den bedst mulige måde – det tror jeg. Jeg tror også, at når man har det godt med sine tandproteser, at de sidder fast og man kan smile med dem, så er der færre bekymringer og større overskud til at tackle andre problemer i hverdagen.

Jeg glæder mig til at tage en snak med dig om, hvad tænder og livskvalitet betyder for netop dig.

Vi ses

Jakob Simonsen
Aut. Klinisk Tandtekniker