Tandproteser

Tandprotese Klinikken ApS fremstille alle typer af helproteser. Bl.a. :

Erstatter alle tænder i kæben
Kan laves utrolig flotte, med eller uden implantantater, mulighed for scanning.

Vil du gerne kunne spise “alt”?
Grine, tal og kys uden du skal være nervøs for om din tandprotese vipper.

Helprotese indsat samme dag
Fra dag et har du mulighed for at spise let mad og smile.

Mangler du enkelte tænder
Har du ikke penge eller ikke vil betale til de dyreste behandlinger kan dette være en mulighed.

Tynd og meget holdbar
En stål unitor – delprotese er den type som fylder mindst i munden og sidder utrolig godt.

Velegnet som midlertidig protese
En fleksibel eller flex protese er en type vi tilbyder især hvor en plast eller unitor ikke kan lade sig gøre.

Helproteser

En helprotese kan erstatte alle tænder i over- og underkæbe

En helprotese sidder fast ved hjælp af det vakuum der dannes mellem gummen og tandprotesen
Vi laver helproteser som er nemme at vænne sig til. Vi kan tage et kopi af den gamle tandprotese. Det gør at vi kommer meget tæt på det smil og den måde som den gamle helprotese føles på.
Naturligvis kan vi også ændre den måde som tandprotesen ser ud på. Hvis man gerne vil komme tæt på sit oprindelig smil kan man tage et foto med fra dengang hvor man havde de oprindelige tænder.

Vi kan også scanne din protese. For dig som kunde er det luksus at kunne forny sin protese uden ubehag fra traditionelle aftryk.

Tandprotese Klinikken Helproteser

Hel og del proteser med implantat

Vil du gerne kunne spise “alt”?

Kunne du tænke dig at kunne spise et æble? Kunne du tænke dig at kunne grine, tale kysse uden du skal være nervøs for om din tandprotese vipper?
Hvis du har problemer med at styre proteserne, er det ofte en god hjælp at få indsat implantater hvor tandprotesen klikker fast med såkaldte “tryklåse”.
Implantater er en slags kunstige tandrødder, der sikrer at tandprotesen holdes fast på en sikker og stabil måde. Har du svært ved at styre din hele underkæbeprotese er det måske fordi din gumme er helt flad og tandprotesen derfor ikke kan suge eller sidde stabilt fast på gummen.
Her er det dejlige med implantater at de sidder fast i kæben mens tandprotese klikker fast omkring implantatet med tryklåse. Helproteser i overkæben samt delproteser kan også knappes fast på implantater.

Tandproteser efter tandudtrækning

Vi har en tandprotese som vi kan indsætte samme dag som du får trukket dine tænder ud. Det betyder at du allerede fra dag et har mulighed for at spise let og ikke for sprød mad. Desuden vil du have tænder at smile med.
Der kan lige efter tandudtrækningen være ømhed fra sårene. Vi kontrollerer at tandprotesen ikke trykker hårdt mod gummen og vil i de tilfælde tage lidt af tandprotesen.
Inden du får trukket dine tænder ud ved tandlægen, vil vi tage aftryk af gummer og tænder, registrere biddet og hvis muligt prøve protese tænderne i en opstillings prøve. Vi vil også tage en snak omkring hvordan tænderne skal stå. Er der tænder som skal stå anderledes end de gør nu – måske på grund af paradentose.
Vi sætter tandprotesen i samme dag tænderne bliver trukket ud.

Tandprotese Klinikken Helproteser

Delprotese i plast

Mangler du enkelte tænder er der råd for det.

Har du ikke penge eller ikke vil betale til de dyreste behandlinger, kan du få fremstillet en delprotese der er fremstillet i plast eller med et andet ord acryl. Tandprotesen sidder fast ved hjælp af bøjler. En delprotese i plast fylder ofte lidt mere end en stål unitor og modsat en unitor hvor der er støbte bøjler bruger vi bukkede bøjler på plast protesen.
Hvordan en delprotese kan konstrueres er individuelt fra person til person. Vi tager gerne en snak sammen med dig og din tandlæge.

Tandprotese Klinikken Helproteser

Delprotese unitor

Har du ikke penge til de dyreste behandlinger såsom kroner, en bro eller måske implantat behandling, kan du overveje en stål unitor som efter vores erfaring og vurdering ofte er vores bedste delprotese løsning.
En unitor sidder fast ved hjælp af støbte metalbøjler, som er fæstnet omkring nogle af dine egne tænder. En unitor er også kendetegnet som den delprotese der fylder mindst i munden da metallet kan fremstilles tyndere end plast. Samtidig skal delprotesen kunne holde til dit tygge tryk og det kan en unitor.

En unitor kan fremstilles i en metallegering som er den billigste, titanium eller guld stel er tilvalg man kan vælge til.

Vælger man at købe en udgave hvor den sidder fast på implantater kan man lave nogle rigtig flotte resultater, da der ikke vil være synlige bøjler.

Tandprotese Klinikken Helproteser

Delproteserne skal tages ud og børstes morgen og aften. Den sidder fast ved hjælp af metalbøjler, der er fæstnet omkring nogle af dine egne tænder. Vælger man at den skal sidde fast på implantater kan man lave nogle rigtig flotte resultater, da der ikke vil være synlige bøjler.

Hver kunde bliver individuel vurderet.
Vi vil her på Tandprotese Klinikken Kolding foretage en foreløbig vurdering af, hvilke af dine tænder der kan bruges som ”bøjletænder”. Derefter tager vi kontakt til din tandlæge sammen med dig.
En delprotese kan naturligvis også fremstilles med tryklåse eller som Den Naturlige Tandprotese og ikke mindst når der skal trækkes tænder ud.

Fleksibel tandprotese

En fleksibel eller flex protese er en type vi tilbyder især hvor en plast eller unitor ikke kan lade sig gøre. Den er lækker at have i munden og har ofte diskrete kosmetiske bøjle.

Skal du have et tandimplantat ved din tandlæge og venter på at det skal hele inden du kan få sat den endelige tand fast i munden er den fleksible protese også velegnet som smileprotese i denne korte afgrænsede periode.

Den fleksible tandprotese har begrænsninger
Man skal være opmærksom på at denne type ikke egner sig til at ex at udvide med en ekstra tand eller underfores med en ny bund – en såkaldt rebasering og derfor må man forvente at den kun kan bruges i en begrænset periode og at man skal til løbende eftersyn for kontrol af pasform.

Tandprotese Klinikken Helproteser